#blog: kracht / krachttraining

“In je kracht staan”

“sterk zijn”

“wie niet sterk is moet slim zijn”

…mooie uitspraken die je wel eens hoort. Voor mij betekend kracht, sterk zijn. Door op jonge leeftijd te gaan judoën, kom ik al snel in aanmerking met kracht, judo is voortdurend een krachtmeting. Tijdens oefen- en trainings- wedstrijden en toernooien ben je steeds opzoek naar wie de sterkst is. In mijn jeugd kwam ik regelmatig als winnaar van de judomat. Maar was ik nu de sterkste? Had ik nou de meeste kracht? Of was ik de snelste, of misschien wel de slimste? Mooie vraagstukken om over na te denken na de wedstrijd. Hoe dan ook kracht speelt een grote rol bij de sport die ik doe: judo.

Kracht

Kracht is heden ten daags niet meer weg te denken uit de judosport, zonder krachttraining kom je er minder snel. Een groot deel van mijn trainingen bestaat dan ook uit gerichte krachttraining om, sterker en sneller te worden. Daarnaast heeft het voor mij ook nog een breder doel, krachttraining houd je scherp en alert. “Je lichaam onderhouden”, de spieren gebruiken waar voor ze zijn, je lichaam prikkelen op verschillende manieren, ook om blessures te voorkomen. Echte arbeid verrichten op je lichaam om gewoon weg mijn lichaam gezond te houden.

“Arbeiden”

Tegenwoordig kan ik dan ook bijna geen week overslaan zonder krachttraining. Mijn lichaam wil graag “arbeiden”, mijn lichaam vraagt er om. Dus ik blijf het doen.

Mijn advies, begin met krachttraining! Ga naar een goede sportschool en bouw de trainingen rustig op. Je zult merken dat je scherper en fitter (mentaal en fysiek) wordt.

Trainse!

Joost

 

www.sportpowerfood.com

Geplaatst in Geen categorie en getagd met , , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.