#Blog: Matcha (1)

Sport Power Matcha

Matcha

#Matcha (1)

#greentea
#Japan
#Binnenstebuiten

Ik ben wat ik eet! Het wel -en wee over voeding!

Wie: Matcha

Een aantal jaren geleden kwam ik al in aanraking met deze thee. De toko aan de Korreweg in Groningen heeft deze thee. Ik gebruik de thee omdat ik vind dat het goede voedingswaardes bevat, een pittige kleur heeft en bovenal bijzonder apart smaakt. Ik ga verder op onderzoek naar dit bijzondere product en dat brengt mij bij:

de Geschiedenis       

Volgens (Matchatopper, 2017) is Matcha thee omstreeks de 10e eeuw ontwikkeld in China. Volgens de verhalen zijn de zenboeddhisten uit Japan daarna op doorreis door China in aanraking gekomen met de thee. En hedendaags verbouwd men deze thee dan ook vooral in Japan.

Productieproces
(senzatea, 2017) spreekt van een bijzonder productieproces.
Een aantal weken voor de oogst zouden de theeplanten worden bedekt door matten en zeilen voor de zon. De bladgroen productie in de plant neemt toe, wat weer zorgt voor de krachtige smaak.
De theebladeren worden geplukt, verwelkt en gestoomd. Als aller laatste worden de blaadjes met een vijzel tot de poeder verwerkt.

Soorten    

Op de website Groenetheegezond, 2013 wordt gesproken over 2 soorten groene Matcha thee. De zogenaamde Ushuga, de dunne thee en de dikke thee de Koicha. Er wordt gekeken naar het poedergehalte in de thee.

Ceremonie
In de aflevering van het programma BinnensteBuiten, 2016 is te zien dat deze Japanse thee wordt gedronken in combinatie met een ceremonie. Prachtig, een thee ceremonie kan 9 uur duren!

Mijn wens is om ooit eens te kijken hoe het verwerken van deze thee bladeren in Japan in zijn werking gaat. Hopend een duurzaam en voedsel veilig verwerkingsproces. Daarnaast heb ik ondervonden dat er zoveel soorten Matcha te koop zijn, ik ga verder op onderzoek en ga kijken welke Matcha de beste voedingswaarden heeft! Dit krachtige groene drankje gaan we vaker tegenkomen!

De volgende keer schrijf ik in welk gerecht in de Green Tea Match heb verwerkt, jullie raden vast en zeker al waarin!

Bronnen:

  • BinnensteBuiten. (2016, September 30). Japanse Matcha Ceremonie.
  • Groenetheegezond. (2013, juni 23). Groenetheegezond. Opgehaald van Groenetheegezond: Groenetheegezond.be
  • Matchatopper. (2017, juni 23). Matchatopper. Opgehaald van Matchatopper: https://matchatopper.nl/wat-is-matcha/
  • senzatea. (2017, Juni 23). Senzatea. Opgehaald van Senzatea: https://senzatea.nl/tea-selections/matcha/matcha/
Geplaatst in Blog, Geen categorie en getagd met , , , , , , , , , , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.